Kafamdakinirvana

Kafamdakinirvana

10 Ekim 2014 Cuma

Tahmini Oscar Adayları

Olmalı mı?  Yoksa olmamalı mı?
İlk Oscar aday adayları incelemem bunun sonucunda  ilk Oscar adaylarımı belirleyeceğim ve daha filmleri görmeden olası muhtemel kazananlar hakkında görüşlerimi yazacağım şayet filmleri Törenden önce (22 Şubat 2015) izlersem daha kesin bir yazı daha hazırlayacağım...

The Birdman: Bu yıl sunup sunulabilecek en iyi ve en istikrarlı filmlerin başı çekiyor, ayrıca çok iyi bir oyuncu kadrosu var. Micheal Keaton'ın ilk defa kendini gösterebildiği bir filmde rol aldığını iddia ediyorlar. Bence olası çok muhtemel bir aday.

Wild:" İnto the wild" tarzı bir film yine gerçek bir hikayeden uyarlama. Başrolde benim çok sevdiğim bir isim Resee Witherspoon rol alıyor. Akademi Witherspoon'u sever ama aday olsa bile ödülü kucaklaması çok güç.


Gone girl: Akademiyle çok sıkı fıkı olduğuna inanmadığım bir aktördü Ben Affleck. Son zamanlarda hem oyunculuk olarak hem de yönetmenlikte başarı gösterdiği için akademiden eli boş dönmemişti, bu sefer sadece oyunculuğuyla arzı endem edecek Affleck yeni filmi Gone Girl'ün aday olması muhtemel.


The İmitation Game: Son zamanlarda kulağıma sık sık gelen bir yapım, sessiz sakin ama derinden geliyor. Başroldeki yeni popüler oyuncusuyla birlikte bu da onu çok güçlü yapıyor.

Fury: David Ayer'in film arşivine bakıldığında Tarantino'dan uzak gözükse de bu film bana biraz "Inglourious Basterds" tadını veriyor. Bu senenin adaylarından olabilir.


Inherent Vice: Paul Thomas Anderson Oscara kendini The master'la seyirciye ise There will be blood'la sevdirmiş olabilir. Yani bana göre aday olması muhtemel.

Boyhood: Şişirilmiş popüleriteye uzak şeylere de yön verilirse bu yıl bence Boyhood'un aday olması olanaksız değil hatta ödülü kucaklaması da.


Selma: Hem afroamerikalıları konu alıyor hem de katıksız bir ingiliz yapımı. Bu da onu adaylar listesine sokabilir.


İlk önce kendi adaylarımı sonrasında gerçek oscar adaylarını inceleceğim. Şimdilik hepsini izleyebilmek için bir yığın plan yapmam lazım. Ne diyelim Herkese boş şans bize iyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder