Kafamdakinirvana

Kafamdakinirvana

5 Temmuz 2015 Pazar

Mefisto Kulübü(The mephisto Club)- Tess Gerritsen

Üst üstte işlenen ilginç cinayetlerin sırrı bir türlü çözülemez. Dedektifler araştırma yaptıklarında ise iblisler ve şeytanlar bir sürü garip güçler ortaya çıkar ama esas soru tüm bunlar gerçek midir?

Rizzoli ve Isles adıyla bir doktor ve bir dedektif kadının ağzından dinliyoruz olanları bir de kötü güçlerden kaçan Lily'den.

Yakın zamanda işlenen faili meçhul bir dizi cinayetten sonra Mefito Kulübünü kurmaya karar verirler. Bu kulüpte önemli rol alan kadın kahramanlarımız Jane ve Maura'nın biraz özel hayatlarına değinerek çoğu zaman işine odaklı bir anlatım var.
Kitabın ilk sayfalar oldukça akıcı bir şekilde ilerliyor ve gittikçe merak uyandırıyor ne yazık ki kitabın ortaları biraz sıkıcı bekleneni veremiyor. Sürekli şeytanlar ve doğa üstü güçlerin kitapta söz edilmesi bir müddet sonra sıkıcı bir hal alıyor ve heyecanını kaybediyor.
Buna rağmen kitapta en sevdiğim şey sürekli bilgi vermesi, geçmiş zamandan ve efsanelerden  hiç bir gerilim kitabında bulamayacağımız kadar çok bilgiye tanık olabiliriz.
Bu kitap tam olarak gerilim sayılmaz bana göre daha çok polisiye. İlk defa Tess Gerritsen kitabı okuduğum için ne ile karşılaşıcağımı bilmiyordum. Asıl mesleği yazarlık olmayan sonrasında hayatını yazarlığa adayan biri için gayet bilgi verici bir kitap olmuş.
Kendisinin çok popüler olduğunu bu tür kitaplar konusunda zirvede olduğunu duymuştum ama bu kitapta biraz hayal kırıklığı yaşadım. Bir sonraki kitabım Cerrah olacak tek bir kitapla karar vermek imkansız...
Kitabın ortalarında doğaüstü güçlerin verdiği o kötü hava sonuna doğru başına gelen kötü olayların ve muammaları kendi ağzından anlatan Lily sonuna doğru temposunu bir hayli artıyor ve bize esas kötü ve korkmamız gerekenin kim olduğunu güzel bir dille anlatıyor...
Orta halli iyi bir kitaptı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder