Kafamdakinirvana

Kafamdakinirvana

8 Şubat 2019 Cuma

91. OSCAR ÖDÜLLERİ TAHMİNLERİ I. KISIM

En sevdiğim zaman bu zaman, uzun uzun düşünmeleri bir kenara bırakırsak beni böyle havalarda böyle tahminler bitirdi. Şans dileyin gerçek olsun artık. En iyi filmi Black Panther, A star is born ,vice bu kötü filmlerden biri alırsa bir dahaki seneye beni unutun a dostlar.

Bu yıl yine tarih değişmedi.


EN İYİ UYARLAMA SENARYO
Kim Alır?
Blackkklansman ne en iyi filmi izle ne de  yönetmeni alabilecek. Yetineceği tek şey bu kalıyor. Hakkını yemeyelim senaryo iyiydi ama Spike Lee umutlarımı boşa çıkardı.
Kim Almalı?  Blackkklansman sezon kısır ve el mahküm.

EN İYİ ÖZGÜN SENARYO
Kim Alır?First Reformend galiba bu senaryo adayları, senaryoları çok parlak fakat yönetmenden yanmış filmler çünkü bu filmde benim gözüme girmedi. The favourite, Image book, arasında benim seçimim bu.
Kim Almalı? The Favourite diğer yapımlarla kıyasla aralarında senaryo bakımından ışıl ışıl parlayan bir sinema olayı. 
ROMA cuaron'nun filmi


EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ
Kim alır?Roma Cuaron'un en kesin alacağı ödül budur. Görüntü yönetmenliğinde bu adaylıkların hiç biri onu geçemez. Belki de en sevdiğim yanı buydu Roma'nın.
Kim Almalı? Bence de Roma çünkü görüntüleri hakikaten iyiydi o kadar iyiydi ki bana siyah beyaz olduğunu hissettirmedi bile.

  EN İYİ KOSTÜM TASARIMI
The favourite bu adaylık ilk defa kaliteli bir yere gidiyor.
Kim Kazanmalı? Mary queen of Scots filmindeki kostümlerden gözlerimi alamadım.

EN İYİ KURGU
Vice evet bu filmin tek iyi yanı makaslanmasıdır, aksi taktirde klasik ABD'ye övgüler tarzı politik filmlerden bir demet. Bir de saç/makyaj tasarımı var değil mi?
Kim Almalı? Bohemian Rhapsody bir çok sahnesindeki makaslamalar iyiydi hele hele bir yönetmenin tek edip ötekinin eline bırakıldığını düşünürsek, eline koluna sağlık.

EN İYİ SAÇ/MAKYAJ:
Vice yaşlandırma makyajı iyi olduysa mutlaka oscar alır. Yüzüne makyajı yiyen, yaşlanan herkes de oscarı alır. 5y =5, y=1
Kim Almalı? Vice iyidir iyi.

PRODÜKSİYON TASARIMI
Kim Kazanır? Black panther bu gereksiz filme bu bile fazla ama elden ne gelir.
Kim Almalı? The favourite daha izlemeden prodüksiyon tasarımıyla baştan sona kalite kokuyor. Neyse ne diyeceğim Favourite bağımsız olarak sinemaya gelmedi, üstüne üstlük büyük bir film gibi geldi. Her büyük sitede ve büyük salonlarda piar yapıyor. Dönüp duruyor fragmanlar, yapım şirketleri mi güçlü bilemedim. 


EN İYİ MÜZİK
Kim kazanır? If a beale street could talk kazanacak gibi, bunu bilenler söylüyor efendim ben değil.
Kim Kazanmalı? Isle o f dogs gerçekten hak eder, bu sıralamada ondan iyisi çıkmaz ama gel gelelim buralarda olmayan Ahhhhhh o burning yok mu? Etiyle sütüyle, şarkısıyla konusuyla her şeyiyle en iyiydi. Gözler yaşlı bir şekilde susuyorum, oturuyorum. 

EN İYİ ŞARKI
Kim Kazanır?  
A star is born   Altın Küre'de Lady Gaganın gözyaşları için verilir, ağlamak için soğanın cücüğünü sürmesine kadar varır bu olay.
Kim Kazanmalı?
A star is born eee rakibi yok, şarkısı sadece film için değil, yılın şarkısı kıvamında. Eline kuvvet Bradley!


EN İYİ SES KURGUSU


Kim kazanır?
First Man  bu filmin son 20 dakikasından bahsetmem gerekiyor, o ses kurgusu ve görselliğiyle teknik kategorilerde toplar gibi.
Kim Kazanmalı?
First Man kazanmalı tabii ki, Chazell bu kadar saygıyı hak ediyor.  Dediğim gibi filmin son 20 dakikası muazzamdı, keşke bütüne böyle yayılsaydı, klasik over dram hikayelerinden çok belgesel tadını verse bile yeterdi. Maalesef bu kadarını verebildi. Oscar da haklı bir yerde. 

EN İYİ SES MİKSAJI
Kim kazanır?
A star is born herkes o, o, o, diye bağırıyor. Kulaklarımızın pasını silen bir miksaj bulamasak bile.
Kim Kazanmalı?
First Man'in son 20 dakikasından yine bahsedeceğim, sizler bence bütün filme gerek duymaksızın son 20 dakikayı izleyebilirisiniz. Ne nefis bir 20 dakikadır ama....


EN İYİ GÖRSEL EFEKT

Kim kazanır?
First Man rakibi Avengers'a bir kafa atabilir, bu da herkesi yorabilir. Ne yapalım son 20 dakikası böyle.
Kim Kazanmalı?
First man Dostum vallahi, billahi,tillahi, yönetmeni sevdiğimden değil. Tamamen objektifim kızzzzzzz.




1 yorum:

  1. In this manner my buddy Wesley Virgin's biography starts in this shocking and controversial video.

    You see, Wesley was in the army-and soon after leaving-he found hidden, "mind control" secrets that the government and others used to obtain anything they want.

    These are the exact same tactics lots of celebrities (notably those who "come out of nowhere") and the greatest business people used to become rich and famous.

    You've heard that you utilize only 10% of your brain.

    That's because most of your brain's power is UNTAPPED.

    Perhaps that thought has even taken place IN YOUR own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head 7 years back, while riding an unregistered, beat-up trash bucket of a car with a suspended license and with $3.20 on his debit card.

    "I'm absolutely frustrated with going through life payroll to payroll! Why can't I turn myself successful?"

    You took part in those types of conversations, isn't it so?

    Your success story is waiting to start. All you have to do is in YOURSELF.

    Take Action Now!

    YanıtlaSil